Miért jó hunter a csikóhal?

Bejegyzés megosztása

Figyelem, ez az írás nyomokban álláshirdetést tartalmaz! ?

A csikóhalak egyszerre furcsák, gyönyörűek és cukik. Első blikkre biztosan nem azt sugallják magukról, hogy ők a világtengerek legádázabb ragadozói.

Ezeket a törékeny halakat a leglassabban úszó élőlények között tartják számon, de amikor „helyzet van”, képesek hihetetlen sebességre kapcsolni. Vadászat közben úgy taktikáznak, hogy lassan közel merészkednek áldozatukhoz, majd egy gyors fejmozdulattal beszippantják azt. Kedvenc csemegéik az evezőlábú rákok, amik nagyon érzékenyek a víz rezgéseire, és ha bármilyen gyanús mozgást érzékelnek maguk körül, 500 testhossz/sec sebességgel kezdenek menekülni, ami egyenértékű azzal, mintha egy ember 3240 km/h sebességgel úszna. Így már érthető, miért kell nagyon gyorsnak lennie annak, aki el akarja kapni őket. ?

A kutatók egy különleges képalkotó eljárással vizsgálták a csikóhal vadászatának folyamatát, azon belül is a ragadozó mozgása során a vízben keltett áramlatokat. Az eredmények alapján a becserkészés ideje alatt valóban észlelhetetlenek a csikóhalak, a rajtaütés pedig 1 milliméteres távolságból, kevesebb mint 1 ezredmásodperc alatt zajlik le.

Ezen tengeri apróság vadászatainak 90%-a sikerrel zárul, ami a legnagyobb aránynak számít Földünk összes vízi és szárazföldi élőlénye között! Hatékonyabbak, mint a rettegett fehér cápa…

Ha Te is ilyen sikeres hunter vagy a munkádban, hadd ajánljam figyelmedbe ezt a KAM pozíciót ?.

Ha pedig azon csodálkoznál, mi a bánatért került az álláshirdetésbe egy élőlény rövid bemutatása, ismerd meg jobban a JOBjungle-t (https://jobjungle.hu/)! ?

Bejegyzés megosztása

DZSUNGELHÍREK

Csatlakozz te is a JOBjungle közösséghez!